Panasonic lanseaza panou solar de 180W pentru plafonul masinilor electrice

Panasonic, care se afla intr-un parteneriat important cu Tesla pentru fabricarea de baterii a lansat recent un produs destinat masinilor electrice care ar ajuta la incarcarea lor in timpul zilei cu aproximativ 3.5 km/zi

Pentru moment doar urmatoarea generatie de Prius plug-in-hibrid devine un pic mai verde, cu un panou solar pe acoperis pentru reincarcarea bateriilor.

Toyota inca nu are tehnologia pentru a lamina celulele fotovoltaice care permite sticlei sa nu se sparga in cioburi periculos de mari in timpul unei rasturnări, din acest motiv acest panou solar este inca interzis in SUA dar cei de la Panasonic promit sa vina cu imbunatatiri la rezistenta sticlei.

In afara de reincarcarea bateriilor în timpul stationarii, panourile solare de pe acoperisul masinii ofera energie electrică accesorilor, cum ar fi lampi, geamuri electrice si aer conditionat atunci cand masina este în functiune, spune Toyota.

Elon Musk din anunta in Noiembrie 2016 pe Twitter posibilitatea ca Model 3 sa ofere optiunea de a echipa masina cu un acoperis solar iar Panasonic fiind in parteneriat cu Tesla e posibil sa vedem o versiune a lui Model 3 echipata cu o optiune similara celor de la Toyota.

 

Panoul solar produs de Panasonic:

Panasonic a semnat deja un contract cu Tesla pentru fabricarea de celule solare pentru acoperisurile caselor – iar tehnologia se aseamana cu ce are fi necesar pentru un acoperis solar la masina.

Producatorul Japonez a precizat azi dorinta de a extinde folosirea noii tehnologii in randul masinilor:

“Panasonic va face eforturi sa extinda folosirea tehnologiei “HIT”™ Modul Fotovoltaic pentru Automobile si sa contribuie la crearea unei societăți prietenoase cu mediu  in industria auto precum și locuințe și in domenii industriale.

Sursa: electrek.co

 

Leave a Reply